Cum să prepari cel mai bun păstârnac copt. Reţetă inedită
Dacă vrei să schimbi clasica reţetă de cartofi prăjiţi, care, după cum ştim bine, nu sunt deloc o alegere bună pentru sănătatea noastră, poţi încerca o reţetă inedită. Află cum să prepari cel mai bun păstârnac copt, pe care să-l serveşti ca atare cu un sos ori lângă o friptură la grătar.
Cum să prepari cel mai bun păstârnac copt. Reţetă inedită - Ingrediente
8 bucăţi de păstârnac, curăţate de coajă şi tăiate precum cartofii prăjiţi
Pentru sosul marinat 4 linguri ulei 1 lingură mentă uscată sau proaspătă, tocată + extra mentă proaspătă zeama de la jumătate de lămâie coaja de la o lămâie 1 căţel de usturoi, zdrobit
Pentru ornat
1/4 cană pesmet
sare
fulgi de chilli
Cum să prepari cel mai bun păstârnac copt. Reţetă inedită - Mod de preparare
Incinge cuptorul. Curăţă şi spală păstârnacul. Taie capetele. Apoi, taie păstârnacul precum cartofii prăjiţi. Aşază într-un bol şi dă deoparte. Amestecă uleiul cu zeama şi coaja de lămâie, menta şi usturoiul.
Toarnă marinata peste păstârnac şi amestecă bine cu mâinile. Adaugă pesmetul, sarea şi fulgii de chilli. Amestecă iar cu mâinile.
Aşază cartofii pe foaia de copt, într-un singur strat şi ai grijă să nu se atingă între ei. Lasă la copt 15 minute sau până devin arămii şi crocanţi. Serveşti imediat cu ce fel de sos vrei, ori cu hummus ori guacamole.
sursa: http://www.sweetashoney.co/