Fasolea este bogată în antioxidanţi şi conţine cantităţi importante de molibden implicat în procesul de detoxifiere dar este o sursă importantă de fibre şi proteine şi are un indice glicemic scăzut.  Uica Mihai, bucătar cunoscut în părţile Banatului are o reţetă de fasole bătută , în trei culori, pe care ne-a împărtăşit-o.

„Fierbe un kilogram de fasole după ce a stat la înmuiat peste noapte, numai în apă cu sare şi altceva nimic. Apoi stoarce fasolea şi împarte-o în trei cantităţi egale pe care să le dai prin blender la rând şi una după alta, după cum urmează:

1. Fasole,sare,  piper alb, zeamă de la o jumătate de lămâie, o lingură vârfuită de seminţe de susan, ulei de porumb.

2. Fasole, sare, piper negru, boia de ardei dulce şi un strop de boia de ardei iute, pastă de roşii, ulei de măsline.

Află cum se prepară fasolea în trei culori pe adevarul.ro.

Loading...