Burger de pui făcut acasă

1 burger de pui jpg jpeg

Burgerii de vită, din carne de pui şi peşte sunt sănătoşi atâta timp cât îi pregăteşti acasă cu ingrediente de calitate şi îi consumi ocazional, ca parte a unei alimentaţii echilibrate. Iată o reţetă simplă de burger de pui care îţi va răsfăţa papilele gustative, fără să atenteze la siluetă.

Ingrediente

  • 1 chiflă
  • 1 file de piept de pui dezosat, asezonat cu sare şi piper
  • 2 felii de roşii, spălate
  • O frunză de salată
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • 1 felie de brânză mozzarella sau chedar
  • 2 felii de murături (castraveţi muraţi)
  • 1 lingură de ketchup
  • 1 lingură de muştar

Mod de preparare

Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu (uleiul de măsline arde uşor la temperaturi ridicate) şi adăugaţi pieptul de pui. Apoi, reduceţi flacăra la minimum şi rumeniţi puiul pe ambele părţi. Acest proces vă va lua în total aproximativ 10 minute.

Aşezaţi felia de brânză mozzarella deasupra fileului de pui, chiar înainte de a o scoate din tigaie şi aşteptaţi până se topeşte puţin.

După, asamblaţi burgerul de pui. Ca şi în cazul altor burgeri tradiţionali, dacă doriţi, întindeţi muştarul pe pâine. Apoi, aşezaţi roşia şi frunzele de salată, şi adăugaţi pieptul de pui cu brânza şi murăturile. Adăugaţi ketchup şi maioneză, după preferinţe.

Poftă bună