Acest ingredient adăugat în pâine scade nivelul zahărului din sânge. E ideal pentru diabetici!
Semințele de chia sunt considerate un superaliment, deoarece au numeroase beneficii pentru organism. Sunt versatile, le poți folosi la deserturi, salate, feluri principale, gustări dulci sau sărate. Iată câteva motive solide pentru care ar trebui să le incluzi în dieta ta.
Inamicul zahărului din sânge
Semințele de chia sunt printre cele mai bogate alimente în antioxidanți - compuși care luptă împotriva radicalilor liberi - protejând împotriva deteriorării pielii. Ajută digestia prin faptul că fibrele din semințele de chia au rol de prebiotic, hrănind bacteriile bune din intestin. Datorită grăsimilor sănătoase (acizi grași Omega-3) și antioxidanților, studiile arată că semințele de chia pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin reducerea factorilor de risc, cum ar fi colesterolul crescut și tensiunea arterială ridicată.
Citește și Seminţele de in, beneficii pentru sănătate
Potrivit unor studii recente, semințele de chia pot regla nivelul de zahăr din sânge. Astfel, personele care au participat la studiu au fost împărțite în două grupe. Unii au mâncat pâine cu semințe de chia, alții pâine simplă. În cazul celor din prima grupă, s-a constat scădrea nivelului de zahăr din sânge.
Nivelurile constant ridicate ale zahărului din sânge, în special la persoanele cu diabet, sunt asociate cu un risc crescut de complicații, inclusiv boli de inimă.
Această rețetă de pâine cu semințe, cu un nivel scăzut de carbohidrați, nu numai că se prepară rapid, fără dospire și fără frământare, dar este delicioasă. În plus, este sățioasă, iar o felie este suficientă la o masă.
Pâine keto cu semințe de chia
1 h 10’/ 1 pâine / mediu
Ingrediente
200 g mascarpone
4 ouă mari
50 g făină de cocos
200 g făină de migdale
4 linguri semințe de chia
2 linguri semințe de susan
2 linguri semințe floarea-soarelui
10 g praf de copt
1 linguriță sare
Într-un bol larg, mixezi mascarpone cu ouăle, apoi torni treptat făina de cocos și pe cea de migdale, praful de copt, semințele și sarea. Mixezi în continuare până ce obții un aluat omogen, îl acoperi și îl lași deoparte 20 de minute.
Preîncălzești cuptorul la 180 °C. Transferi compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și dai la cuptor, iar după 15 minute reduci temperatura la 160 °C și mai coci 30-35 de minute, până ce trece testul scobitorii. Stingi focul și mai ții câteva minute în cuptorul cald.
FOTOGRAFII Shutterstock