Halloween este o sărbătoare de origine celtică. Ea s-a răspândit treptat în întreaga lume. Noi am preluat-o de la americani ca formă de divertisment.

De fapt, halloween reprezintă sărbătoarea sufletelor morţilor. Reprezentativ pentru halloween este doveacul sculptat sau “Lanterna lui Jack”, cum mai este numit. De halloween, copiii se maschează în diferite personaje şi merg la colindat. Aceştia colindă întrebând „Trick or Treat?” adică “Păcăleală sau dulciuri?”.

Pe lângă distracţie şi fase, halloweenul aduce şi foarte multe feluri de mâncare. Aceste mâncăruri au rămas semnificative pentru halloween, iar unele dintre ele s-au transformat rapind în artă culinară.

În Irlanda întâlnim felul de mâncare numit Barmbrack. O prăjitură tradiţională irlandeză care se serveşte de obicei la ceai.

barmbrack

În Marea Britanie, caramelele şi merele glazurate sau caramelizate sunt specifice acestei sărbători.

Mere caramelizate

Bomboanele în formă de cranii, dovleci, viermi sunt la mare căutare de halloween, atât în Marea Britanie cât şi în Irlanda.

Bomboane

Prăjiturile "înspăimântătoare" sub formă de păianjeni, monştrii şi fantome sunt deliciul acestei sărbători. La fel şi biscuiţii...

Prajituri

Biscuiti

Vedeta halloweenului rămâne dovleacul.

Dovleac

Surse: pinterest & wikipedia

Loading...