Această reţetă de iahnie de fasole vine de la Constantina Dina, din Curtea de Argeş. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente

500 g fasole boabe

1 morcov

3 cepe medii

1 căpăţână usturoi pisat

cimbru, după gust

200 ml suc roşii

1 praf de sare

1 lingură bulion

1-2 linguri ulei

Mod de preparare: 

Pui fasolea la înmuiat de cu seara, apoi o dai în clocot de 3 ori, schimbând de fiecare dată apa. Adaugi morcovul şi 1 ceapă tăiate cubuleţe, sarea, bulionul şi, la final, usturoiul şi cimbru, după gust.

Pasezi ingredientele, apoi le răstorni într-un bol. Căleşti celelalte cepe tăiate în ulei încins, torni sucul de roşii şi puţin cimbru. Răstorni sosul peste fasole şi o laşi la răcit.

FOTO: Arhivă personală

Loading...
Evaluează articolul