Îngheţată cu fructe de pădure şi mentă
Pe o asemenea căldură, o îngheţată pare cea mai bună idee pentru a te răcori. Ce spui de o porţie de îngheţată cu fructe de pădure şi mentă?
De ce ai nevoie pentru îngheţată de fructe de pădure cu mentă
250 ml lapte › 150 g zahăr › 500 ml frişcă lichidă › 150 g mix fructe de pădure › 5 gălbenuşuri Pentru decor › frunze de mentă › 350 g mix fructe de pădure› ornamente din napolitană
Cum se prepară îngheţată de fructe de pădure cu mentă
Speli fructele de pădure şi le laşi la scurs. Amesteci laptele cu zahărul, menta şi jumătate din frişca lichidă şi pui la bain-marie până se înfierbântă (fără să fiarbă). Iei vasul de pe foc, acoperi şi laşi 30 de minute.
Scoţi frunzele de mentă şi le presezi în strecurătoare.
Baţi restul de frişcă şi gălbenuşurile bine. Pui din nou amestecul de lapte la bain-marie şi, când s-a încălzit, îl torni treptat peste gălbenuşuri. Fierbi compoziţia, amestecând continuu, până se
îngroaşă. Laşi să se răcească şi încorporezi frişca amestecând uşor.
Torni totul într-o caserolă din plastic şi o pui la congelator pentru minimum 6 ore. O serveşti în vafe de îngheţată, decorată cu fructe de pădure, ornamente de napolitană şi cu frunze de mentă.