O experienţă culinară chinezească autentică este cu adevărat de neuitat. Acest tip de bucătărie este  şi una dintre cele mai iubite specificuri culinare din întreaga lume. Există peste 60 000 de preparate culinare chinezeşti diferite. Aşa că, vreau să vă prezint astăzi un preparat din această bucătărie: mâncare chinezească cu pui şi tăiţei de orez. Iată care sunt ingredientele de care aveţi nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru mâncare chinezească cu pui şi tăiţei de orez:

- 500 de grame de tăiţei de orez,
- 700 de grame de piept de pui,
- 200 de grame de ciuperci,
- 50 de grame de muguri de bambus,
- 3 ardei capia,
- o legătură de ceapă verde,
- o căpăţână de usturoi,
- puţină rădăcină de ghimbir,
- 3 linguri de ulei,
- 2 linguri sos dulce acrişor,
- 3 linguri de sos picant,
- 2 linguri sos de soia,
- un praf de condiment 5 spices,
-  piper sichuan.

Mâncare chinezească cu pui şi tăiţei de orez – metoda de preparare:

Pentru mâncarea chinezească cu pui şi tăiţei de orez avem nevoie de o tigaie încăpătoare. Apoi spălăm pieptul de pui, îl tăiem cubuleţe şi îl punem într-un vas. Punem peste o lingură de sos de soia şi-l băgăm la frigider pentru trei sferturi de oră.

Se toacă mărunt usturoiul şi rădăcina de ghimbir. Punem în  tigaia încăpătoare câteva linguri de ulei, apoi adăugăm ghimbirul şi usturoiul. Lăsăm pe foc doar câteva minute, doar cât să  se amestece aromele. Apoi, adăugăm bucăţile de pui şi lăsăm până se rumenesc puţin. Se adaugă ciupercile, mugurii de bambus şi ardeii tăiaţi feliuţe foarte subţiri.

Se adaugă sosul picant, sosul dulce acrişor, o lingură de soia, condimentele five spices şi piperul sichuan şi mai lăsăm pe foc mic trei – patru minute. Separat, se fierb tăiţeii şi apoi se adaugă peste pui şi peste legume. Mâncarea chinezească cu pui şi tăiţei de orez se pune într-un bol încăpător. Deasupra se presară ceapă verde tocată mărunt.

Mâncarea chinezească cu pui şi tăiţei de orez merge servită alături de un pahar cu vin roşu, sec.

Poftă bună!

Loading...