Dacă ţii post sau nu, dar vrei să mănânci o reţetă fără carne, atunci trebuie să încerci această mâncare de urzici cu orez. O să te îndrăgosteşti de ea.

Mâncare de urzici cu orez

 

Ingrediente

 
  • 300 gr. urzici
  • 2 ceşti orez
  • usturoi
  • ceapă
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

 
Se spală urzicile bine de tot şi se opăresc. Se scurg de apă şi se păstrează zeama lor. După ce se răcesc puţin, se toacă mărunt. 
Se ia un vas în care se va pune o ceapă medie şi se căleşte puţin. Se adaugă 2 căţei de usturoi, 2 linguri de ulei, sare şi puţină apă.
Când ceapa devine lucioasă, adaugă orezul spălat în prealabil. Se amestecă şi se adaugă urzicile mărunţite. Se pune puţin din zeama de la urzici. Se lasă la fiert 1 minut.
Apoi se mută compoziţia într-un vas termorezistent, se adaugă 2 câni de zeamă de la urzici, se amestecă şi se dă vasul la cuptorul preîncălzit. 
Se lasă 15 minute sau până când fierbe orezul. Se mai poate adăuga apă sau zeama de urzici, dacă e nevoie.
Orezul se poate servi cu chifteluţe vegetale, salată de dovlecel, ardei copt sau muraturi sau salată. Poftă bună!
 
 
Loading...