Mâncare grecească de vinete, un preparat gustos şi uşor de gătit
Dacă vinetele sunt favoritele tale, dar te-ai plictisit de clasica salată de vinete îţi propunem să încerci un preparat delicios, uşor de pregătit şi anume mâncare de vinete grecească.
- 500 5 roşii bine coapte
- 1 kg vinete
- 100 ml linguri de ulei
- 200 g făină
- 1 linguriţă de zahăr
- 4-5 căţei de usturoi
- pătrunjel tocat mărunt
- sare şi piper, după gust
Alimentele sunt o sursă de fericire. Cum învingi depresia mâncând
Taie vinetele sub formă de cuburi, mai mici sau mai mari, după cum doreşti, după care opreşte-le în apă clocotită cu sare, timp de câteva minute.
Scurge-le bine şi apoi trece-le prin făină şi prăjeşte-le în puţin ulei încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă, ca să elimine surplusul de ulei de la prăjit.
Între timp, opăreşte roşiile pe care le-ai decojit şi le-ai tăiat sub formă de cubuleţe în prealabil. Căleşte usturoiul într-o lingură de ulei, iar apoi adaugă roşiile, zahărul şi pătrunjelul.
Reţetă simplă de pizza făcută în casă
Condimentează cu sare şi piper şi mai lasă pe foc timp de 4-5 minute.
Ulterior, aşează vinetele într-un vas de yena, toarnă sosul şi dă-le la cuptor timp de 25-30 de minute.
FOTO Shutterstock