Mâncare grecească de vinete, un preparat gustos şi uşor de gătit

2 shutterstock 495122074 jpg jpeg

Dacă vinetele sunt favoritele tale, dar te-ai plictisit de clasica salată de vinete îţi propunem să încerci un preparat delicios, uşor de pregătit şi anume mâncare de vinete grecească.

- 500 5 roşii bine coapte

- 1 kg vinete

- 100 ml linguri de ulei

- 200 g făină

- 1 linguriţă de zahăr

- 4-5 căţei de usturoi

- pătrunjel tocat mărunt

- sare şi piper, după gust

Alimentele sunt o sursă de fericire. Cum învingi depresia mâncând

Taie vinetele sub formă de cuburi, mai mici sau mai mari, după cum doreşti, după care opreşte-le în apă clocotită cu sare, timp de câteva minute. 

Scurge-le bine şi apoi trece-le prin făină şi prăjeşte-le în puţin ulei încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă, ca să elimine surplusul de ulei de la prăjit.

Între timp, opăreşte roşiile pe care le-ai decojit şi le-ai tăiat sub formă de cubuleţe în prealabil. Căleşte usturoiul într-o lingură de ulei, iar apoi adaugă roşiile, zahărul şi pătrunjelul.

Reţetă simplă de pizza făcută în casă

Condimentează cu sare şi piper şi mai lasă pe foc timp de 4-5 minute. 

Ulterior, aşează vinetele într-un vas de yena, toarnă sosul şi dă-le la cuptor timp de 25-30 de minute.

FOTO Shutterstock