Paste Alfredo cu usturoi şi parmezan

paste jpeg

Iubitorii de paste vor fi încântaţi de această reţetă delicioasă de paste Alfredo cu usturoi şi parmezan, simplu şi uşor de preparat.

Ingrediente 300 g paste 100 g unt 1 căţel de usturoi mare, pisat 500 g smântână dulce 200 g parmezan ras coaja rasă de la 1 lămâie pătrunjel, opţional nucşoară, după gust fulgi de ardei iute, opţional sare piper

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Căleşti usturoiul într-o tigaie, în untul topit, 2-3 minute, la foc mediu. Încorporezi smântâna şi o laşi până aproape să dea în clocot. Adaugi parmezanul, coaja rasă de lămâie şi nucşoară. Amesteci până la omogenizare.

Combini cu pastele, 2-3 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dacă vrei ca sosul să nu fie prea gros, toarnă în el puţină apă în care au fiert pastele. Serveşti cu pătrunjel tocat, fulgi de ardei iute şi extra parmezan, opţional.

Sursa https://www.aspicyperspective.com