Pentru cei mai gurmanzi, dar care vor să mănânce totuşi destul de sănătos, iată o combinaţie de două reţete de paste carbonara cu legume: una foarte săţioasă şi cealaltă uşoară, cu legume, ca să se echilibreze.

De ce ai nevoie ca să faci paste carbonara cu legume

6 felii de bacon, tăiate în bucăţele

1 dovlecel zucchini, tăiat rondele şi apoi acestea în jumătăţi

1/2 ceapă roşie, feliată subţire

110 g ciuperci mici, tăiate felii

300 g spaghete, fierte conform instrucţiunilor de pe ambalaj

5 gălbenuşuri de ou

220 g smântână groasă

110 g parmezan ras, plus ceva suplimentar la servire

sare

piper negru măcinat

Cum prepari paste carbonara cu legume:

Într-o tigaie, la foc mediu, căleşti baconul până devine crocant, circa 10 minute. Îl scoţi din tigaie, păstrând grăsimea rămasă de la prăjirea acestuia. La foc mediu, căleşti zucchini, ceapa şi ciupercile până se înmoaie, circa 7 minute. Opreşti focul şi adaugi spaghetele fierte şi baconul prăjit.

Într-un castron mediu, amesteci gălbenuşurile de ouă, smântâna şi parmezanul. Torni acest amestec peste spaghete cât sunt încă fierbinţi şi amesteci ca să se combine. Asezonezi cu sare şi piper.  Serveşti cu parmesan suplimentar presărat deasupra.

Sursa: https://www.delish.com/

Loading...