Piept de pui cu sos cremos de roşii uscate

Piept de pui cu sos cremos de rosii uscate jpeg

Dă-i un plus de savoare cărnii de pui cu ajutorul acestui sos cremos. Roşiile uscate sunt delicioase, iar combinaţia de piept de pui cu roşii, usturoi şi bacon te va cuceri imediat. În plus, reţeta este rapidă, iar mâncarea este gata în doar 40 de minute.

Ingrediente

4 căţei de usturoi, tocaţi 1 borcan mic (180 g) de roşii uscate la soare în ulei sare 2 linguri de ulei de măsline boia, după gust 2 bucăţi de piept de pui (900 g), tăiate în două pe orizontală 240 g smântână cu un conţinut ridicat de grăsime 240 ml lapte 50 g mozzarella rasă sare, după gust piper, după gust 1 linguriţă busuioc uscat ¼ linguriţă fulgi de ardei iute 8 felii de bacon, prăjit şi mărunţit legume fierte sau preparate la aburi, pentru servire

Mod de preparare

Dacă foloseşti roşii uscate la soare în ulei (la borcan), scurge bine legumele de tot uleiul, înainte de a le folosi în mâncare. Păstrează 2 linguri din acest ulei pentru următoarea etapă.

Într-o tigaie mare, la foc mediu, sotezi usturoiul şi roşiile uscate (scurse bine) în 2 linguri de ulei, 1 minut, până când usturoiul eliberează aroma.

Scoţi roşiile şi usturoiul din tigaie şi le dai deoparte. Păstrezi uleiul în care le-ai călit şi adaugi bucăţile de piept de pui, tăiate pe orizontală, condimentate cu sare şi presărate cu boia. Prăjeşti carnea la foc mediu 5 minute pe fiecare parte. Acoperi tigaia cu un capac, o iei de pe foc şi laşi cele 4 bucăţi de piept de pui să se gătească în sucul propriu. Le laşi aşa preţ de câteva minute, până când carnea nu mai este crudă la mijloc.

Scoţi pieptul de pui din tigaie, scurgi şi sucul din vas, pentru a evita excesul de grăsime.

În aceeaşi tigaie, adaugi smântâna, laşi să dea în clocot, adaugi mozzarella rasă, reduci imediat la foc mic şi amesteci constant ca să se topească brânza. Adaugi laptele treptat, amestecând uşor până la omogenizare, în timp ce fierbe la foc mic.

image

Pui iar în tigaie roşiile uscate la soare şi usturoiul. Presari busuiocul şi fulgii de ardei iute roşu şi omogenizezi. Adaugi bucăţile de piept de pui rumenite, peste ele pui baconul tăiat bucăţi mici. Reîncălzeşti preparatul şi când este cald, serveşti cu legume fierte, după preferinţă.

Sursa + foto: juliasalbum.com

Piept de pui cu salată de năut şi porumb

Piept de pui cu salată de năut şi porumb

Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde

Piept de pui la grătar cu salată de fasole verde

Piept de pui la grătar cu sos de miere şi muştar

Piept de pui la grătar cu sos de miere şi muştar