Carnea de pui poate fi gătită în multe feluri, însă atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, reţeta la tigaie gata în 10 minute te salvează din orice situaţie.

De ce ai nevoie pentru a pregăti piept de pui la tigaie

2 linguri ulei de măsline

4 bucăţi piept de pui

boia, după gust

oregano, după gust

busuioc, după gust

coaja de la 1 lămâie, rasă

zeama de la ½ lămâie

1 caţel de usturoi, tăiat mărunt

1 lingură de apă

sare, după gust

piper, după gust

3-4 felii de lămâie

Cum pregăteşti pieptul de pui la tigaie

Întinzi o folie alimentară pe o suprafaţă tare. Într-un bol amesteci toate condimentele şi coaja rasă de lămâie. Presari jumătate din amestec pe folie, aşezi bucăţile de piept de pui una lângă alta, le acoperi cu restul de mirodenii şi pui altă folie deasupra. Presezi uşor pieptul de pui ca pentru şniţele, însă nu la fel de subţire. Dai la foc într-o tigaie cu ulei puţin încins şi găteşti aproximativ 4 minute pe fiecare parte, sau până capătă o culoare aurie.

Adaugi usturoiul tăiat mărunt şi extra condimente, după gust. Storci zeama de la jumătate de lămâie peste pui, torni o lingură de apă şi mai laşi 1-2 minute. Serveşti cu felii de lămâie, dacă doreşti.

FOTO Shutterstock

Loading...