Oh, ce plăcintă! Un amestec savuros de brânză cheddar şi broccoli sau conopidă, într-o plăcintă care îşi face propria crustă în timp ce se coace. Această reţetă este una pe care trebuie să o încerci când îţi vin prietenii în vizită. Dacă ai amici vegani, care nu consumă carne, acest preparat îi va da gata cu siguranţă!

Ingrediente Plăcintă cu brânză cheddar şi legume

 

  • 500 g broccoli proaspăt sau felii de conopidă proaspătă
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 100 g brânză Cheddar
  • 200 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 10 g unt
  • sare şi piper

Citeşte şi: Reţetă tradiţională de papanaşi. Secretul dezvăluit de o gospodină din Bucovina

Mod de preparare Plăcintă cu brânză cheddar şi legume

 

1. Puneţi la fiert bucăţile de broccoli şi conopidă şi lăsaţi 5 minute pe foc. Scurgeţi legumele, tocaţi mărunt ceapa şi ardeiul gras, adăugaţi peste celelalte legume.

2. Bate ouăle, adăugaţi în ele brânza Cheddar şi laptele, amestecaţi bine, după care adăugaţi în compoziţie legumele. Asezonaţi cu sare şi piper.

Citeşte şi: Reţetă simplă de pizza făcută în casă

3. Încălziţi cuptorul la 200°C. Într-un vas termorezistent, tapetaţi cu unt ori adăugaţi o hârtie de copt, apoi turnaţi compoziţia. Lăsaţi totul la cuptor timp de 40-45 de minute, până când suprafaţa de deasupra devine aurie.

4. Plăcinta se scoate din vas, se lasă la răcit circa 5 minute, apoi se taie şi se serveşte caldă.

 

Poftă bună!

 

Loading...