Ca să nimereşti gustul prăjiturilor preparate de bunica, e musai să încerci să prepari această plăcintă cu brânză şi stafide.

Ingrediente pentru plăcintă cu brânză şi stafide

50 g zahăr
50 g unt
1 pliculeţ praf de copt
1 lingură zeamă de lămâie
1 ou
80 g făină

Pentru umplutură
500 g brânză de vaci bine scursă
100 g zahăr
40 g făină
2 ouă
coajă rasă de lămâie
150 g smântână
70 g stafide

Pentru ornat
zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare pentru plăcintă cu brânză şi stafide

Se freacă untul cu zahărul până devine spumos, se adaugă oul, făina şi praful de copt stins cu zeama de lămâie. Se frământă un aluat potrivit care se împarte în două. Se întind pe planşetă două foi, de mărimea formei pentru copt.

Separat, se fărâmiţează brânza cu furculiţa, se amestecă cu gălbenuşurile, smântâna, zahărul, coaja rasă de lămâie, făina şi stafi dele. La sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă tare. Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu hârtie specială pentru copt. Se aşază o foaie de aluat în formă, se toarnă umplutura de brânză şi se acoperă cu cea de-a doua foaie, apoi se introduce prajitura cu branza la cuptor pentru aproximativ 60 de minute. Dacă plăcinta cu brânză şi stafide se rumeneşte prea repede deasupra, se poate acoperi cu o coală de hârtie.

Plăcinta cu brânză şi stafide se taie în tavă, cât este caldă, şi se serveşte pudrată cu zahăr aromatizat de vanilie.

Prajitura cu ananas si branza de vaci

Prajitura cu cacao si branza de vaci

Fursecuri cu fulgi de ovaz si stafide

Loading...