Pulpa tradiţională de miel, marinată cu ierburi aromatice, nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbători. Simplu şi rapid, poţi prepara o friptură perfectă!

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel sau de ied (2 – 2,5 kg)
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g iaurt gras
  • 2 linguriţe sare grunjoasă
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 3-4 rămurele rozmarin
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 căpăţână mare de usturoi
  • 200 ml vin alb sec

Mod de preparare 

Speli pulpa şi o ştergi cu şerveţele de hârtie. O crestezi din loc în loc. Faci o marinată din ulei de măsline, iaurt gras, sare grunjoasă, piper negru, boia dulce, oregano uscat şi zeamă de lămâie. Ungi pulpa şi o laşi la marinat în frigider câteva ore sau peste noapte.

O pui într-o tavă cu pereţii înalţi şi înfigi în crestături frunzuliţe de rozmarin. Torni vinul şi marinata rămasă, completezi cu apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi dai la cuptor la 170 ºC, timp de 2 ore. Întorci friptura o dată şi, dacă e nevoie, completezi cu apă.

Tai căpăţâna de usturoi transversal şi o pui în tavă. Îndepărtezi folia şi mai laşi la cuptor 30-40 de minute, până ce pulpa este frumos rumenită. Serveşti cu salată verde de sezon. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

 

Încearcă şi reţeta de Miel la cuptor în stil grecesc

Loading...