Cel mai bun mod de a-ţi însoţi mâncarea caldă este cu un dressing sau sos de usturoi. Această reţetă de casă înmoaie gustul usturoiului datorită combinaţiei celorlalte ingrediente.Dacă urmaţi exact reţeta şi depozitaţi corect sosul, acesta poate fi servit aproximativ trei zile, de la frigider.

.Ingrediente

  • 8 căţei mari de usturoi
  • 4 linguri de ulei (60 ml)
  • 1 ou
  • 1/2 lingură de chili măcinat (8 g)
  • Sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingură de sare (8 g)
  • 1/2 lingură de piper (8 g)
  • 1 linguriţă de muştar (5 ml)
  • 4 linguri maioneză (60 ml)

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să cojiţi şi să zdrobiţi căţeii de usturoi. Apoi, puneţi usturoiul şi sucul de lămâie într-un vas înalt şi mixaţi cu mixerul electric. Adăugaţi maioneza, oul şi condimentele. Apoi, turnaţi uleiul. Va trebui să faceţi acest lucru puţin câte puţin pentru a putea obţine textura potrivită.

La final, serveşte cu mâncărurile tale preferate. Acest sos este perfect pentru fripturi sau salate.

Poftă bună! 

Loading...