Nu există sărbători la români fără ca pe masă să existe tradiţionala piftie. Moldovenii îi spun răcitură, însă indiferent de denumire, gustul este acelaşi, unul desăvârşit.

Ingrediente reţetă de Piftie

 

  • 2 picioare de porc 
  • 5 bucăţi şorici 
  • ½ cap de porc tăiat bucăţi
  • 1 kg pulpă de porc cu os
  • 1 genunchi de vită 
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • sare 
  • piper
  • 7-8 căţei de usturoi
  • Pentru decor: mărar


Preparare Piftie

Speli bine bucăţile de carne şi le pui la fiert în apă cu sare, la foc mic. Apa trebuie să depăşească cu 3-4 degete carnea. Spumezi de câte ori este nevoie. Când furculiţa intră cu uşurinţă în carne pui legumele întregi, curăţate.

Fierbi până când carnea se desprinde de pe os, iar zeama începe să fie lipicioasă. Scoţi carnea şi o laşi la răcit, după care o dezosezi. Usturoiul îl pisezi şi-l pui 5 minute în zeama de carne, apoi o strecori de trei ori cel puţin şi presari piperul.

Aşezi bucăţile de carne într-un vas şi torni zeama. Dai vasul la frigider până se încheagă piftia şi decorezi cu mărar.

Poftă bună!

Loading...