Reţetă de mici cu carne de oaie şi porc
Tradiţionalul mic, pe care îl servim oriunde, oricând, neapărat cu bere este poate cea mai iubită mâncare a românilor. Micul pe grătar a intrat în conştiinţa românului foarte uşor, nu este de mirare, sunt absolut delicioşi. Reţeta tradiţională de mici este cu carne de oaie şi vită, însă şi carnea de porc, mai iubită de români decât carnea de vită, este o alternativă foarte bună.
De altfel, există multe reţete de mici care combină carnea de porc cu cea de oaie şi de vită. Aşadar, carnea se combină fără probleme, atâta vreme cât se pun condimente şi se respectă reţeta ca la orice pastă de mici. E bine de ştiut, după ce se prepară pasta de mici, aceasta să stea la rece, abia a doua zi poate fi modelată şi pusă pe grătar.
Usturoiul şi cimbrul sunt două condimente ce nu trebuie să lipsească de la pasta de mici, mai ales cu carne de oaie şi porc. Gustul extraordinar al micilor este dat de carnea de oaie sau serul de oaie, iar cel din urmă este ingredientul secret pentru micii care să se topească în gură.
Ingrediente Reţetă de mici cu carne de oaie şi porc:
- 1 kg fleică de porc
- 300 g carne oaie
- 300 g grăsime
- 30 g usturoi
- 2 linguriţe cimbru măcinat
- 1,5 linguriţă boia dulce
- 1,5 linguriţă boia iute
- 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
- 500 ml seu de oaie (se poate folosi la fel de bine supă de oase sau apă minerală)
- Sare şi piper după gust
Mod de preparare Reţetă de mici cu carne de oaie şi porc:
Carne de oaie, carnea de porc şi grăsimea se toacă la maşina de tocat de două ori. Usturoiul se curăţă şi se pisează, apoi se freacă cu o linguriţă de sare. Boia se amestecă cu puţină apă, să aibă o textură mai lichidă.
Peste carnea tocată se adaugă cimbrul, bicarbonatul, sarea, piperul, pasta de boia şi usturoiul. Se frământă bine adăugând supă de oase sau serul de oaie. Se frământă până se încorporează tot lichidul şi se mai frământă încă 10 minute. Se lasă la odihnă în frigider cel puţin 12 ore, apoi se modelează şi se pun pe grătar.