3 mâncăruri ușoare pentru luna iunie. Sunt perfecte la prânz sau la cină

Vara se simte din plin și parcă nu mai vrei să stai prea mult în bucătărie. Totuși, dacă îți dorești să gătești ceva gustos, sănătos și rapid, pentru tine și familia ta, avem 3 propuneri deosebite.

Frittata cu mazăre shutterstock 2120550887 jpg

Iată cum se prepară.

Frittata cu mazăre, mărar și telemea

Ingrediente

6 ouă

300 g mazăre

50 g cașcaval ras

100 g telemea

1 legătură mărar

20 g unt

sare

piper

Fierbi mazărea în apă cu sare aproximativ 5 minute, apoi o lași la scurs.

Bați ouăle cu sare și piper, după gust, apoi adaugi cașcavalul ras. Încingi o tigaie, pe care o vei da și la cuptor, topești untul, pui mazărea și o sotezi 3-4 minute. Lași vasul deoparte și torni oăule, apoi dai la cuptorul încins 10 minute. O scoți, adaugi telemeaua tăiată cubulețe și decorezi frittata cu mărar proaspăt tocat. O servești imediat.

stanga
dreapta
humus sfecla shutterstock 397287025 jpg
pui cartofi noi shutterstock 1068893642 jpg
Frittata cu mazăre shutterstock 2120550887 jpg

Ciocănele de pui cu cartofi noi, la cuptor

Ingrediente

1 kg cartofi noi, mici

6 ciocănele de pui

4 căței de usturoi

1 linguriță oregano uscat

1 linguriță boia dulce

zeama de la ½ lămâie

2 linguri ulei

1 pahar vin alb

1 crenguță cimbru

sare

piper

Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Cureţi usturoiul şi îl zdrobești. Pui într-un bol cartofii bine spălați, uleiul, usturoiul, zeama de lămâie, sare, după gust și omogenizezi. Răstorni cartofii într-o tavă.

Condimentezi pulpele cu boia dulce, presari sare și piper, după gust și le așezi peste cartofi. Torni vinul, pui crenguța de cimbru și dai tava la cuptor aproximativ o oră, până ce cartofii s-au gătit și carnea s-a rumenit. Servești cu o salată de verdețuri.

Humus cu sfeclă roșie

Ingrediente

1 conservă năut (400 g)

1 sfeclă roșie coaptă

2 linguri pastă de susan (tahina)

50 ml ulei de măsline

2 căței de usturoi

zeama de la ½ lămâie

½ linguriță chimion pudră

sare

piper

Într-un blender, pui năutul bine scurs, sfecla tăiată cuburi, usturoiul zdrobit, pasta de susan și uleiul de măsline. Mixezi 2 minute, apoi torni zeama de lămâie, presari chimionul și asezonezi cu sare și piper, după gust. Mixezi la viteză medie încă un minut. Servești humusul cu pâine prăjită sau lipii și îl decorezi după imaginație.

FOTOGRAFII Shutterstock