Prăjitură cu bezea şi cremă de mascarpone
Ţi-am pregătit o reţetă simplă, cu fructe proaspete, sănătoase şi gustoase. Citricele, căci despre ele este vorba, îţi asigură o imunitate de fier, acum, în plin sezon rece.
- Porții: 4
- Timp total: 2 h
- Pregătire: 30 min
- Gătire: 1 h şi 30 min
- Categorie: desert, bezele
Ingrediente
Pentru bezea
● 3 albuşuri
● 1 praf de sare
● 150 g zahăr
Pentru cremă
● 400 g mascarpone
● 200 ml smântână lichidă
● 200 g zahăr
● zeama de la 1 lime
Pentru servit
● 200 g dulceaţă de portocale
● ½ lămâie
● ½ lime
Mod de preparare
Pentru bezea, baţi albuşurile cu sarea până devin spumă. Adaugi câte o lingură de zahăr şi continui să mixezi până când zahărul este topit. Vei obţine o cremă densă şi lucioasă pe care o împarţi în 4 porţii şi o pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci bezelele o oră la 140 °C. După aceea, opreşti focul şi laşi bezelele în cuptor, cu uşa întredeschisă încă o oră.
Pentru cremă, baţi smântâna lichidă rece cu zahărul până obţii o cremă. Adaugi mascarpone şi zeama de lime. Peste blaturile de bezea torni crema de mascarpone. Serveşti bezelele cu dulceaţă de portocale şi felii de lime şi lămâie proaspete.
FOTO: PROFIMEDIA