Prăjitură cu bezea şi cremă de mascarpone

1 profimedia 0368331917 jpg jpeg

Ţi-am pregătit o reţetă simplă, cu fructe proaspete, sănătoase şi gustoase. Citricele, căci despre ele este vorba, îţi asigură o imunitate de fier, acum, în plin sezon rece.

  • Porții: 4
  • Timp total: 2 h
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 1 h şi 30 min
  • Categorie: desert, bezele

Ingrediente

Pentru bezea

● 3 albuşuri

● 1 praf de sare

● 150 g zahăr

Pentru cremă

● 400 g mascarpone

● 200 ml smântână lichidă

● 200 g zahăr

● zeama de la 1 lime

Pentru servit

● 200 g dulceaţă de portocale

● ½ lămâie

● ½ lime

Mod de preparare

Pentru bezea, baţi albuşurile cu sarea până devin spumă. Adaugi câte o lingură de zahăr şi continui să mixezi până când zahărul este topit. Vei obţine o cremă densă şi lucioasă pe care o împarţi în 4 porţii şi o pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci bezelele o oră la 140 °C. După aceea, opreşti focul şi laşi bezelele în cuptor, cu uşa întredeschisă încă o oră.

Pentru cremă, baţi smântâna lichidă rece cu zahărul până obţii o cremă. Adaugi mascarpone şi zeama de lime. Peste blaturile de bezea torni crema de mascarpone. Serveşti bezelele cu dulceaţă de portocale şi felii de lime şi lămâie proaspete.

FOTO: PROFIMEDIA



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg