Salată Caesar cu somon

Salata Caesar este un preparat clasic, servit în restaurantele din toată lumea și puțini sunt cei care nu au încercat-o. Însă dacă vrei să te abați un pic de la rețetă, o poți pregăti într-o altă variantă nu mai puțin delicicioasă: cu somon în loc de pui.

salata caesar somon shutterstock 50261095 jpg

Salată Caesar cu somon FOTO Shutterstock

Salata Caesar este atribuită restauratorului Caesar Cardini, un imigrant italian care a lucrat la restaurante din Mexic și Statele Unite. Fiica lui, Rosa, a povestit că tatăl ei a inventat salata la restaurantul hotelului Caesar din Tijuana (Mexic). Acesta ar fi pregătit salata cu ceea ce a mai avut prin bucătărie, după o petrecere de 4 Iulie, când proviziile au fost aproape epuizate.

Preparatul clasic conține salată romană, piept de pui, crutoane și un dressing bogat. Varianta cu somon este, la rândul ei, foarte gustoasă, și este perfectă la prânz sau cină pentru cei care preferă peștele în locul cărnii de pui.

Ingrediente

1 salată Iceberg

400 g file de somon

4 căţei de usturoi

4 fileuri de anşoa

60 ml ulei de măsline

150 ml smântână pentru gătit (15% grăsime)

40 g parmzan ras

1 lingură sos Worcestershire

1 lingură muştar Dijon

1 lingură zeamă lămâie

150 g ciabatta

sare

piper  

Speli somonul și îl usuci cu șervețele de hârtie. Îndepărtezi pielea, apoi îl tai cuburi. Presari sare și piper, după gust și le rumenești cu o lingură de ulei, într-o tigaie antiaderentă. Oprești focul și lași somonul la răcorit.

Speli salata și o tai fâșii. Poți folosi orice altă salată verde sau un mix de salată, după preferințe. Pui salata tăiată într-un bol.

Citește și 3 salate de primăvară perfecte pentru prânz sau cină

Tai ciabatta cubulețe, o pui într-o tavă de aragaz, o stropești cu puțin ulei de măsline, o asezonezi cu sare și piper, apoi o dai la cuptor, la 160 °C, aproximativ 10-12 minute, până se rumenește. Între timp, prepari sosul, care este liantul în salată și care va da un gust fenomenal preparatului.

Pui în blender cățeii de usturoi și fileurile de anșoa, torni uleiul de măsline rămas și pasezi 30 de secunde. Adaugi smântâna, jumătate din cantitatea de parmezan, sosul Worcestershire, muştarul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust şi mai mixezi 2 minute, până ce obții un sos cremos.

Torni sosul peste salată și omogenizezi. Adaugi crutoanele, somonul și presari restul de parmezan ras. Servești preparatul imediat, decorat după imaginație.