Un desert de sezon, cu struguri dulci şi aromaţi, pentru toţi gurmanzii.

Ai nevoie de

Pentru ruladă
4 ouă
4 linguri făină
4 linguri zahăr
1 lingură ulei

Pentru cremă
2 gălbenuşuri
250 ml lapte
50 g zahăr pudră
1 lingură esenţă vanilie
1 lingură făină
1 ciorchine struguri

Pentru decor
200 ml frişcă
2 linguri pesmet

Mod de preparare

Baţi spumă albuşurile, iar gălbenuşurile le freci cu zahărul şi uleiul. Încorporezi făina, apoi albuşurile şi întinzi compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt. Dai la cuptor până trece testul scobitorii. Scoţi, răstorni foaia pe un şervet umed, rulezi şi laşi la răcorit.

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul şi făina, adaugi esenţa de vanilie şi torni în laptele cald. Ţii pe foc până se îngroaşă crema, după care dai deoparte şi laşi la răcit.

Întinzi foaia, pui crema, o nivelezi şi aşezi din loc în loc boabe de struguri tăiate. Rulezi şi decorezi rulada cu frişcă, pesmet şi struguri.