Zilele reci de toamnă te pot indispune, însă îţi propunem să-ţi oferi un moment de răsfăţ şi să încerci această salată caldă cu paste penne şi legume. Se prepară uşor, e delicioasă şi, în plus, e sănătoasă.

Ingrediente necesare:

- 300 de grame de paste penne
- un dovlecel
- două vinete de mărime medie
- doi ardei roşii copţi
- 300 de grame de roşii cherry
- trei cepe mici
- doi căţei de usturoi
- câţiva bulgări de mozarella
- o lingură de ulei de măsline extra virgin
- o lingură de cimbrişor mărunţit
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- sare şi piper, după gust

Cum se prepară jambonul - reţeta pe care trebuie să o încerci

Mod de preparare:

Spală bine vinetele şi dovleceii, după care taie-le în felii de grosime de circa o jumătate de centimetru. Taie, de asemenea, şi ardeii în fâşii subţiri, iar apoi curăţă cepele şi toacă-le mărunt.

Ulterior, într-o tigaie, pune la încins uleiul, adaugă usturoiul şi ceapa şi căleşte-le uşor. Ai grijă să nu se ardă, iar apoi scoate-le pe o farfurie. În uleiul rămas, prăjeşte dovleceii, iar apoi, schimbă uleiul şi rumeneşte vinetele.

Când ai terminat, căleşte roşiile întregi, bine spălate. Când s-au înmuiat, fărâmiţează şi scurge-le.

Adaugă din nou celelalte legume în tigaie, condimentează cu sare şi piper, adaugă ş cimbrişorul şi lasă totul la călit. Aşteaptă 20 de minute, adaugă şi roşiile şi mai lasă totul la fiert timp de cinci minute.

Între timp, fierbe pastele penne conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Nu uita să adaugi un praf de sare, iar apoi, când sunt gata, pune-le într-un bol, stropeşte-le cu ulei de măsline şi adaugă legumele fierte. Adaugă bulgării de mozzarella şi frunzele de busuioc.

Consumă salata caldă.
Poftă bună!

Loading...