Salată Caprese cu pui şi sos pesto
Una dintre cele mai savuroase şi simple de preparat salate de vară este cea caprese. Dacă vrei să fie mai consistentă, adaugă carne de pui şi aromează totul cu sos pesto.
De ce ai nevoie pentru salată
200 g roşii
200 g biluţe de mozzarella
frunze de busuioc
1-2 linguriţe oţet balsamic
½ piept de pui dezosat
sare
piper
Pentru sos
200 g frunze proaspete de busuioc
50 g nuci sau seminţe de pin
50 g parmezan
2-3 căţei de usturoi
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
70-100 ml ulei de măsline
Cum se prepară salata
Pentru sosul pesto, pui toate ingredientele îm blender şi le pasezi până se omogenizează. Dai sosul la rece.
Tai pieptul de pui felii, pe care le baţi cu ciocanul pentru şniţele, le condimentezi cu sare, piper şi le rumeneşti pe grătar.
Pentru salată, tai roşiile bucăţi şi le amesteci cu biluţele de mozzarella, întregi sau tăiate, adaugi oţetul, pieptul de pui tăiat cubuleţe şi sosul pesto. Omogenizezi şi presari frunzele de busuioc tocate.