Legumele, surimi, oul şi sosul de iaurt se combină excelent într-o salată consistentă şi cremoasă. Poate fi un fel principal pentru prânz sau cină. O încerci şi tu?

 

 

Ingrediente

  • 300 g porumb din conservă
  • 2 ouă
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 morcovi
  • 2 fire ceapă verde
  • 6 bastonaşe surimi

Pentru sos

  • 100 g iaurt cremos
  • 1 lingură maioneză
  • zeama de la ½ lămâie
  • sare
  • piper
  • mărar verde, pentru decor

Fierbi ouăle tari, le descojeşti. Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi. Scurgi porumbul din conservă, tai cubuleţe ardeiul, morcovii, ouăle, ceapa verde şi bastonaşele de surimi. Le pui într-un castron încăpător.

Prepari sosul din iaurt, maioneză şi zeamă de lămâie şi potriveşti gustul de sare şi piper. Îl torni în castron şi omogenizezi compoziţia. Serveşti salata în forma dorită, decorată cu mărar tocat.

 

Din surimi poţi prepara o altă reţetă delicioasă: Tăiţei cu surimi

FOTO: Shutterstock

Loading...