Salată de năut cu legume, de post
Năutul este un substitut ideal pentru proteinele din carne şi este bogat în calciu, magneziu şi fosfor. Adaugă-l în salatele de legume în zilele de post, pentru o masă săţioasă şi sănătoasă.
De ce ai nevoie pentru a pregăti salata de năut cu legume, de post
250 g năut fiert
2 ardei graşi
4-5 roşii cherry
pătrunjel, după gust
½ ceapă, tocată mărunt
1-2 castraveţi
1-2 linguri ulei de măsline
zeama de la 1 lămâie
1 linguriţă muştar
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregăteşti salata de năut cu legume, de post
Stropeşti ceapa cu jumătate de zeamă de lămâie şi o laşi 10 minute să se înmoaie. Tai ardeii bucăţele şi îi călesti puţin, dacă doreşti. Într-un vas, amesteci boabele de năut, roşiile feliate, pătrunjel, ceapa şi castraveţii cubulete. Într-un alt bol combini uleiul, muştarul şi zeama de lămâie rămasă. Torni dressingul peste salată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti imediat.
Sursa http://cookdiary.net