Salată de năut cu legume, de post

salata naut jpeg

Năutul este un substitut ideal pentru proteinele din carne şi este bogat în calciu, magneziu şi fosfor. Adaugă-l în salatele de legume în zilele de post, pentru o masă săţioasă şi sănătoasă.

De ce ai nevoie pentru a pregăti salata de năut cu legume, de post

250 g năut fiert

2 ardei graşi

4-5 roşii cherry

pătrunjel, după gust

½ ceapă, tocată mărunt

1-2 castraveţi

1-2 linguri ulei de măsline

zeama de la 1 lămâie

1 linguriţă muştar

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti salata de năut cu legume, de post

Stropeşti ceapa cu jumătate de zeamă de lămâie şi o laşi 10 minute să se înmoaie. Tai ardeii bucăţele şi îi călesti puţin, dacă doreşti. Într-un vas, amesteci boabele de năut, roşiile feliate, pătrunjel, ceapa şi castraveţii cubulete. Într-un alt bol combini uleiul, muştarul şi zeama de lămâie rămasă. Torni dressingul peste salată. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti imediat.

Sursa http://cookdiary.net