Buddha Bowl este o reţetă de salată care presupune o varietate de legume aşezate alternativ, în cantităţi mici. Asta înseamnă că nu vei amesteca ingredientele, ci le vei savura aşa cum sunt. Salata Buddha Bowl poate conţine cereale integrale, năut sau brânză tofu şi legume. Denumirea salatei face referire la Buddha, care obişnuia să meargă cu un vas printre localnici şi să se bucure de tot ceea ce primea în dar.

 

Ingrediente

  • 300 g năut din conservă
  • 4 roşii uscate
  • 1 ceapă roşie
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei gras roşu
  • 100 g baby spanac
  • 50 g germeni de fasole (sau după preferinţă)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură pastă de susan (tahina)
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură nucă măcinată
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă pudră chilli
  • sare

Mod de preparare 

Pe un grătar electric, aşezi fâşii de dovlecel tăiate pe lung şi rondele de ceapă, le stropeşti cu o lingură de ulei de măsline şi le frigi 2 minute pe fiecare parte. Încingi o lingură de ulei într-o tigaie şi prăjeşti boabele de năut scurse bine de lichidul din conservă, 3-4 minute, la foc mediu. Într-un recipient, amesteci pasta de susan cu zeama de lămâie. Opţional, poţi subţia sosul cu puţină apă. Într-un bol mai mare, aranjezi năut, frunze de spanac, ardei gras tăiat felii, roşii deshidratate mărunţite, felii de dovlecel şi de ceapă. Presari deasupra germenii de fasole, nuca măcinată, oregano, pudra de chilli, pui restul de ulei şi asezonezi cu sare, după gust. Serveşti salata cu sosul tahina şi o decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta Salată de sfeclă cu pui

Loading...