O carte-ntreagă de reţete româneşti, scrisă pe un bob de grâu! În inima Bărăganului, grâul ţine loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult umplutura de sarmale se făcea cu grâu şi nu cu orez, ca-n ziua de azi (cum aflăm şi din alte reţete bătrâneşti)

Cum tot cu grâu erau umplute şi legumele, după cum se va vedea în această reţetă culeasă cu vreo două decenii în urmă din Stelnica ialomiţeană. Trecând din bucătărie în cult şi din ritual din nou pe masa fieştecăruia, grâul poartă dăltuit, după credinţa ţăranului român, chipul lui Hristos, pe fiecare bob. Dar să trecem la reţeta zilei: legume umplute cu grâu, ca în Bărăgan.

Ai trebuinţă de: 4 vinete, 4 dovlecei, 4 roşii, 400 g grâu fiert, o ceapă, doi ardei roşii, un ardei galben, o legătură de mărar, sare, piper, untdelemn; facultativ: smântână.

..................

Află mai departe detaliile reţetei de SARMALE ŞI LEGUME UMPLUTE CU GRÂU

Loading...