Steluţă cu marţipan

steluta cu martipan jpeg

Un astfel de tort cu marţipan trebuie să fie atracţia centrală pentru sfârşitul unei mese îmbelşugate.

De ce ai nevoie pentru steluţă cu marţipan

Pentru blat:

180 g zahăr

6 ouă

80 g făină

60 g amidon

60 g cacao

1 plic zahăr vanilat

Pentru cremă

250 ml smântână dulce

4 gălbenuşuri

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

250 g unt

3 linguri ness

2 linguri rom

Pentru decor:

zahăr pudră

steluţe de marţipan

Cum se prepară steluţă cu marţipan

Pentru blat, freci spumă găl­benuşurile cu jumătate din za­hăr şi zahărul vanilat. Încorpo­rezi făina amestecată cu ami­donul şi cacaua. Baţi albuşu­rile spumă cu restul de zahăr şi le încorporezi în gălbenu­şuri, amestecând uşor, de jos în sus.

Împarţi aluatul în două. Pui prima parte într-o formă de tort unsă şi tapetată şi coci în cuptorul încins circa 30 de minute. Procedezi la fel şi cu aluatul rămas. Răstorni blaturi­le şi le laşi să se răcească mi­nimum două ore pe un grătar. Decupezi blaturile în formă de stea.

Pentru cremă, încăl­zeşti smântâna fără să fiarbă şi tragi vasul de pe foc. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugi smân­tâna fierbinte şi freci energic la bain-marie până se îngroaşă. Muţi vasul în apă rece şi con­tinui baterea. Adaugi untul în­călzit la temperatura camerei şi mixezi 10 minute, până ce crema devine spumoasă şi albă. Adaugi romul şi nessul şi amesteci bine.

Pui crema în poş şi o aşezi pe primul blat. Acoperi cu al doilea blat, presari cu za­hăr pudră şi ornezi cu steluţe din marţipan. Laşi la rece câte­va ore înainte de a fi servit.