Şuncă presată în crustă

sunca in crusta jpeg

Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Am strâns pentru tine, în aceste pagini, fel şi fel de reţete numai bune pentru masa de sărbătoare. Inspiră-te şi găteşte cu dragoste pentru cei dragi!

Dificultate medie/Preparare: 1 h/1 tavă

Ingrediente:

500 g şuncă presată

40 g făină

90 g pesmet

2 ouă

300 ml ulei, pentru prăjit

pâine prăjită

roşii

feliuţe de lămâie

frunze de salată

Mod de preparare:

Feliezi şunca în bucăţi cu grosimea de aproximativ 0,5 cm. Baţi ouăle cu furculiţa. Fiecare bucată de şuncă o treci prin făină, prin ouăle bătute şi prin pesmet. Le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi, până se rumenesc frumos.

Aşezi paneurile pe prosoape de hârtie, pentru a elimina surplusul de ulei. Le poţi servi pe felii de pâine prăjită, cu salată verde, cu felii de lămâie şi cu roşii.

FOTO: Profimedia