Supă cremă de usturoi
N-ai încercat niciodată acest tip de supă? Trebuie să ştii că pe lângă gustul savuros, supa de usturoi te protejează şi de răceli în sezonul rece. Prepară şi tu această reţetă de supă cremă de usturoi!
Ingrediente pentru supa cremă de usturoi
- 300 g usturoi (4-5 căpăţâni)
- 1 l smântână lichidă
- 200 ml lapte
- nucşoară
- sare şi piper
Mod de preparare supa cremă de usturoi
Într-un bol înalt se amestecă laptele şi smântâna lichidă şi se încălzeşte compoziţia la bain marie. Usturoiul se curăţă şi se afaugă căţeii întregi în amestec. Se lasă totul la fiert timp de 90 de minute. Se amestecă periodic şi se lasă la foc mic pentru a nu scădea foarte mult.
După o oră şi jumătate de fiert la foc mic, supa se strecoară. Se asezonează cu sare şi piper, se adaugă nucşoară şi se lasă câteva minute cât să se îmbine aromele.
Supa crema de usturoi se serveşte caldă cu crutoane crocante sau foccacia. Poţi adăuga seminţe sau verdeaţă, după preferinţe.
Poftă bună!