Supă de cartofi, praz şi sparanghel

supa jpeg

Această supă poate fi considerată un hibrid între alte două supe: cea de sparanghel şi cea de cartofi cu praz. Noi îţi prezentăm varianta cremoasă, la care îţi recomandăm unele condimente şi crutoane.

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 1 fir praz, tocat 2 căţei usturoi pisaţi jumătate cană vin alb sec 1 linguriţă sare de mare 500 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe 2 l supă de legume sau de pui 1 legătură de sparanghel, curăţat

Mod de preparare

Încinge uleiul într-o tigaie. Sotează ceapa şi prazul la foc măricel până când se mai înmoaie. Asta ar însemna cam 5 minute. Adaugă usturoiul şi găteşte-l 1 minut. Toarnă vinul şi sarea. Amestecă până se reduce la jumătate, dezlipind ceea ce s-a lipit de fundul tigăii.

Adaugă cartofii şi acoperă cu supa. Adu la punctul de fierbere mărind flacăra. Lasă pe foc până când cartofii pot fi pătrunşi cu uşurinţă cu furculiţa. Cam 15-20 de minute.

Adaugă sparanghelul (vezi cum se curăţă aici ) şi dă la o parte de pe foc. Lasă 5 minute şi cu mixer de mână pasează întreaga compoziţie. Gustă şi potriveşte de sare şi piper. Serveşte la temperatura camerei.

aici )

sursa: kitchendaily.com