Un desert inedit, tarta cu cireşe şi bezea te cucereşte atât prin aspect, cât şi prin gustul său magic.

Ingrediente
Pentru blat
● 110 g unt
● 250 g făină
● 1 gălbenuş
● 50 g zahăr

Pentru umplutură:
● 600 g cireşe fără sâmburi
● 800 ml compot de cireşe
● 7 linguri zahăr
● 2 plicuri tort-gelee roşu
Pentru bezea:
● 3 albuşuri
● 100 g zahăr

Mod de preparare - Tartă cu cireşe şi bezea

Pentru blat, amesteci untul rece cu făina. Adaugi gălbenuşul şi zahărul. Aduni aluatul într-o bilă pe care o înveleşti în folie şi o dai la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul într-o tavă, cu pereţi detaşabili, tapetată. Înţepi blatul din loc în loc şi-l coci 20 de minute, la 180 ºC. Între timp, pregăteşti umplutura. Pui zeama de compot pe foc împreună cu zahărul şi cu tort-gelee-ul.

Când ajunge în punctul de fierbere, opreşti focul şi laşi să se răcorească puţin. Peste blatul răcit torni jumătate din compoziţia de jeleu şi dai tava la frigider 30 de minute. Ulterior, adaugi cireşele şi răstorni restul de jeleu. Dai tava din nou la frigider alte 30 de minute. Pentru bezea, baţi albuşurile spumă cu zahărul. Întinzi bezeaua peste jeleul de cireşe şi o caramelizezi cu ajutorul unei torţe de gaz. Dai prăjitura la frigider 2-3 ore înainte de a o servi.

Loading...