Dacă îţi plac merele la fel de mult cât ne plac nouă, poţi încerca această reţetă de tartă cu mere caramelizate.

Ingrediente

Pentru aluat
250 g făină
1 praf de sare
1 lingură zahăr
1 ou
170 g unt
5 linguri apă

Pentru umplutură
7 mere
200 g zahăr
4 linguri unt

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci făina cu untul tăiat cubuleţe până când capătă un aspect sfărâmicios. Încorporezi zahărul, sarea, apa şi oul şi frămânţi până când se omogenizează. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece.

Cureţi merele, le tai jumătăţi, le îndepărtezi cotorul şi cutia cu seminţe şi le feliezi. Presari zahărul în tavă şi aşezi feliile de mere, unele după altele. Pui untul peste mere şi deasupra aluatul întins. Dai tava la cuptor până când se rumeneşte aluatul, scoţi tarta, o laşi 5 minute să se răcorească, apoi o răstorni. O decorezi după imaginaţie.

Loading...