Poate că te-ai săturat de atâta carne care a îmbelşugat masa de Crăciun. Credem că alternativa oferită de noi, cu aceşti tortellini cu brânză este binevenită. Sunt şi foarte gustoşi.

Ce ai nevoie

300 g făină
3 ouă
100 ml ulei de măsline
50 g ciuperci uscate
1 ceapă
2-3 rămurele de cimbru
chimen
sare
piper
200 g ricotta
250 g unt
50 g parmezan
pătrunjel verde

Mod de preparare

Pentru aluat, se cerne făina pe o planşetă, se face o adâncitură în centru şi se pun două ouă. e adaugă 50 ml de ulei şi un vârf de cuţit de sare.

Se amestecă, se pune puţină apă dacă este nevoie şi se frământă un aluat tare, care se lasă la rece o oră. Ciupercile se pun la înmuiat în apă rece.

Se taie ceapa şi se căleşte în restul de ulei încins. Se scurg ciupercile, se taie bucăţi şi se adaugă peste ceapă.

Se sting ciupercile cu puţină apă, se adaugă cimbru proaspăt, chimen, sare şi piper, după gust şi se lasă până se înmoaie.

Se pune brânza într-un castron, se adaugă un ou, 2/3 din ciuperci, sare şi piper, după gust şi se omogenizează.

Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se taie pătrate de 5x5 cm. se ung şi se aşază pe fiecare pătrăţel câte o linguriţă de umplutură.

Se îndoaie fiecare pătrat sub formă de triunghi, se apasă marginile bine, iar colţurile se lipesc, apăsându-se bine cu degetele.

Se pun tortellini la fiert în apă clocotită cu sare pentru cinci minute. Se scot cu o paletă şi se lasă la scurs.

Se pun restul de ciuperci într-o tigaie cu untul, se lasă să se topească, după care se adaugă tortellini. Se amestecă tortellini cu brânză şi se preasră cu pătrunjel. Înainte de servire, se presară acesti tortellini cu brânză cu puţin parmezan ras.

Supa de rosii cu tortellini

Tortellini cu legume

Supa italiana

sursa foto: profimedia

Loading...