Ştiai că varza are un conţinut bogat de vitamina C, ceea ce înseamnă că îţi oferă protecţie contra răcelilor şi gripei? Trebuie consumată crudă, sub formă de salate. Iar dacă nu ai varză acră pentru sarmale, poţi opări o varză dulce, iar frunzele vor deveni fragede, numai bune pentru împăturit sarmalele.

Ingrediente (pentru 1 tavă)

500 g carne tocată (de pui, curcan sau amestec porc cu vită)
1 pachet foi lasagna
300 ml sos de roşii
1 varză călită
500 g caşcaval
2 cepe
2 linguri ulei
2 căţei de usturoi
50 ml vin alb sec
oregano uscat
sare
piper
2 roşii
ulei pentru uns

Pentru sosul Bechamel
60 g unt
60 g făină
500 ml lapte
rozmarin uscat
nucşoară rasă
sare

Mod de preparare

Toci ceapa şi usturoiul, le căleşti în uleiul încins şi când s-au înmuiat adaugi carnea tocată. Condimentezi cu sare, piper, oregano uscat, după gust, şi căleşti până când scade zeama lăsată de carne. Adaugi sosul de roşii şi vinul şi laşi să fiarbă încă 2-3 minute, apoi iei de pe foc. Separat, topeşti untul, adaugi făina, rozmarinul, nucşoară, sare, după gust, amestecând permanent, stingi cu lapte, având grijă să nu se facă cocoloaşe, şi laşi să fiarbă până se îngroaşă ca un sos. Dai deoparte de pe foc.

Ungi o formă termorezistentă cu ulei, torni cu polonicul puţin sos Bechamel, apoi aşezi un strat de foi lasagna preparate conform indicaţiilor de pe cutie, unul de carne, unul de varză călită, sos Bechamel, caşcaval ras (păstrezi din el, cam o mână, şi pentru a presăra peste lasagna), apoi reiei ciclul până când termini ingredientele. Presari peste lasagna caşcavalul păstrat şi aşezi roşiile tăiate rondele. Dai la cuptorul încins, la foc potrivit, circa 45 de minute.

Loading...