Brioşe Kinder Bueno, un adevărat deliciu

Când vrei să le faci celor dragi o supriză, chiar dacă îi iei în calcul şi pe adulţi, şi pe copii, merită să încerci acest desert delicios, cu glazură.
Brioşe Kinder Bueno - Ingrediente
Pentru brioşe
175 g unt nesărat, la temperatura camerei 175 g zahăr brun 3 ouă mari 140 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare 35 g cacao pudră ½ linguriţă esenţă rom 2-3 linguri lapte integral
Pentru glazură
150 g unt nesărat, la temperatura camerei
300 g zahăr pudră, cernut
100 g tablete ciocolată Kinder, tocate
Pentru decor
ciocolăţele Kinder Bueno, după gust
bombonele de ciocolată
Brioşe Kinder Bueno - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de brioşe cu forme de hârtie speciale. Baţi spumă untul cu zahărul brun, folosind mixerul, până se omogenizează. Încorporezi ouăle, făina, praful de copt, sarea, cacaua, esenţa de rom şi mixezi din nou până se combină toate ingredientele.
Când s-au omogenizat, iar compoziţia ţi se pare prea tare sau prea consistentă, poţi adăuga laptele. Omogenizezi şi torni aluatul în formele de brioşe. Dai tava la cuptor 15-20 de minute, până trec testul cu scobitoarea, apoi le laşi deoparte.
Când brioşele s-au răcit complet, prepari glazura. Topeşti ciocolatele în cuptorul cu microunde, la temperatură mică spre medie, până se omogenizează. Apo laşi ciocolata să se răcească. Freci untul moale până obţii o spumă omogenă. Încorporezi treptat zahărul pudră, până obţii o cremă pufoasă şi uşoară.
Continui să amesteci glazura cu mixerul, adaugi untul topit şi ciocolata topită anterior, care s-a răcit puţin, şi omogenizezi. Dacă glazura ţi se pare prea tare, adaugi o lingură sau două de apă fierbinte şi continui să baţi până la omogenizare.
Decorezi brioşele cu glazura, presari bombonele de ciocolată şi înfigi câteva ciocolăţele Kinder Bueno. Serveşti imediat sau le dai la rece.
Sursa + foto: www.janespatisserie.com
Tort Raffaello, cel mai ispititor desert
Tort Raffaello, cel mai ispititor desert
Cea mai bună prăjitură Snickers, fără coacere
Cea mai bună prăjitură Snickers, fără coacere