Chec cu rubarbă şi nuci
Din rubarbă se poate face şi vin, iar americanii sunt foarte experimentaţi în producerea lui. Rubarba se cultivă cu mare succes în grădinile din Statele Unite, unde planta este atât de populară încât pe Internet există cel puţin 150 de reţete.
Ingrediente pentru chec cu rubarbă şi nuci
250 g rubarbă tăiată bucăţi
225 g zahăr
1 lingură amidon
75 g unt
3 ouă
50 ml lapte
50 ml zeamă de lămâie
10 g praf de copt
un vârf de cuţit sare
100 g nuci
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară checul cu rubarbă şi nuci
Pui rubarba, 75 g zahăr, zeama de lămâie şi amidonul într-un vas. Aşezi vasul pe foc mic şi le înăbuşi timp de 10-15 minute, amestecând continuu. Pui untul într-un bol mare şi îl freci până ce devine cremos, adaugi restul zahărului tos şi amesteci bine.
Pui ouăle, unul câte unul, şi baţi bine cu telul după fiecare, torni vanilia şi amesteci totul foarte bine, cu o spatulă, de jos în sus. Amesteci făina cu praful de copt şi cu sarea, apoi cu untul. Torni şi câte puţin lapte şi apoi amesteci cu compoziţia de la punctul 2.
Adaugi nucile mărunţite şi rubarba. Ungi cu unt o formă de chec mai mare, o tapetezi cu puţină făină şi torni amestecul. Dai la cuptor pentru 50 de minute şi apoi îl laşi să se răcească în tavă.