Chifteluţe de vinete, reţeta care înlocuieşte chiftelele de carne. FOTO

chiftele (2) jpeg

Din vinetele coapte nu se obţine doar o delicioasă salată, ci şi chifteluţe crocante. Şi se fac atât de simplu!

De ce ai nevoie pentru chifteluţe de vinete

800 g vinete

2 ouă

sare

120 g pesmet

usturoi, după gust

pătrunjel

120 g parmezan

piper

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară chifteluţele de vinete

Pas 1

Coci vinetele în cuptor, apoi le cureţi. Poţi folosi vinete congelate, după ce le-ai scurs în prealabil.

image

Pas 2

Treci vinetele prin sită pentru a îndepărta nervurile sau părţile care nu s-au copt bine. Adaugi ouăle şi omogenizezi.

image

Pas 3

Încorporezi parmezanul şi sarea.

image

Pas 4

Adaugi pătrunjelul tocat, piper şi omogenizezi ingredientele.

image

Pas 5

Formezi chiftelele cu mâna umedă, apoi le treci prin pesmet şi le pui în tigaia cu ulei încins.Scoţi chiftelele pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

image

Sursa http://ricette.giallozafferano.it

http://ricette.giallozafferano.it