Chifteluţe de vinete, reţeta care înlocuieşte chiftelele de carne. FOTO

Din vinetele coapte nu se obţine doar o delicioasă salată, ci şi chifteluţe crocante. Şi se fac atât de simplu!
De ce ai nevoie pentru chifteluţe de vinete
800 g vinete
2 ouă
sare
120 g pesmet
usturoi, după gust
pătrunjel
120 g parmezan
piper
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară chifteluţele de vinete
Pas 1
Coci vinetele în cuptor, apoi le cureţi. Poţi folosi vinete congelate, după ce le-ai scurs în prealabil.

Pas 2
Treci vinetele prin sită pentru a îndepărta nervurile sau părţile care nu s-au copt bine. Adaugi ouăle şi omogenizezi.

Pas 3
Încorporezi parmezanul şi sarea.

Pas 4
Adaugi pătrunjelul tocat, piper şi omogenizezi ingredientele.

Pas 5
Formezi chiftelele cu mâna umedă, apoi le treci prin pesmet şi le pui în tigaia cu ulei încins.Scoţi chiftelele pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
