Ciorbă de perişoare. Reţetă simplă şi rapidă
Una dintre ciorbele care are întotdeauna gustul bunicii dacă este gătită "ca la carte" este cea de perişoare. Acră, cu pătrunjel şi leuştean, ciorba de perişoare pare un preparat dificil, nu şi dacă o găteşti după această reţetă simplă şi rapidă. Perişoarele se fac foarte uşor şi nu trebuie să-ţi faci griji că ar putea să nu se "lege".
Ingrediente Ciorbă de perişoare
- 500 de grame carne tocată (vită slabă, porc sau piept de pui, după preferinţă);
- 1 ou;
- 2 cepe;
- 1 morcov mai măricel;
- o bucată de ţelină (dacă o luaţi pe cea mare, olandeză, puneţi o felie, iar dacă o luaţi pe cea mai mică, românească, puneţi jumătate de ţelină);
- 1 ardei gras;
- o bucată de pastarnac;
- o mâna de orez;
- o cutie de roşii tăiate cubuleţe, din aceea de 300g;
- 500ml borş;
- o mâna de leuştean proaspăt.
Mod de preparare Ciorbă de perişoare
Ceapă se curată şi se toacă mărunt şi se pune la fiert. Morcovul, ţelină şi pastarnacul eu le dau pe răzătoarea mare şi le adaug în ciorbă. Între timp toc ardeiul cubuleţe şi-l pun şi pe el. După ce mai fierbe puţin, se adaugă orezul spălat înainte. Lăsăm legumele să fiarbă până când gustăm orezul şi este fiert şi ne ocupăm între timp de perişoare.
Amestecăm carnea tocată cu un ou şi sare, după gust, iar când orezul este fiert le adăugăm treptat în ciorbă. Facem perişoarele întotdeauna cu mâna umedă şi le formăm de mărimea unei nuci. Le adăugăm în oală pe rând şi nu în acelaşi loc. Veţi vedea că treptat perişoarele fierte vor urcă la suprafaţă. Le lăsăm la fiert aproximativ 15 de minute, apoi adăugăm roşiile cubuleţe.
După ce mai lăsăm să fiarbă ciorbă, adăugăm borşul şi când ciorbă este gata adăugăm o mâna de leuştean, de preferat proaspăt tocat. Reţeta de ciorbă de perişoare aparţine publicaţiei prescolar.ro, rubrica reţete.
Poftă bună!