Ciorbă de peşte a la grec
Ne-am obişnuit cu fel şi fel de reţete de ciorbă a la grec,în special cea de pui. Noi avem o reţetă mai ra întâlnită, dar la fel de delicioasă, dacă nu chiar mai gustoasă decât celelalte: ciorbă de peşte a la grec. Nu-i aşa că avem dreptate?
Ne-am obişnuit cu fel şi fel de reţete de ciorbă a la grec, cum ar fi cea de pui ori cea rădăuţeană. Noi avem o reţetă mai ra întâlnită, dar la fel de delicioasă, dacă nu chiar mai gustoasă decât celelalte: ciorbă de peşte a la grec. Nu-i aşa că avem dreptate?
Ciorbă de peşte a la grec - Ingrediente (4 porţii)
600 g file de peşte, fără piele şi oase (macrou, stavrid, somon, somn etc) 3 gălbenuşuri 1 morcov 2 cartofi 1 ceapă 1 ţelină 1 lămâie 50 ml ulei pătrunjel verde 200 ml smântână de gătit (20% grăsime) sare piper
Ciorbă de peşte a la grec - Mod de preparare
Speli peştele şi îl dai deoparte. Cureţi de coajă şi speli cartofii, morcovul, ţelina şi ceapa. Încingi uleiul într-o oală mare. Tai ceapa julien şi morcovii cuburi şi pui la călit. Laşi 5 minute, apoi adaugi peste 2 litri de apă încălzită şi laşi la fiert. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi fierbi 10 minute, sub capac, la foc mediu. Adaugi peştele porţionat şi continui fierberea până ce e gătit.
Mixezi gălbenuşurile cu smântâna. Adaugi câteva linguri de supă peste compoziţia de ou, amesteci şi verşi uşor în ciorbă. Laşi pe foc, până începe să fiarbă, pui zeamă de lămâie, după gust şi dai deoparte. Potriveşti gustul de sare şi de piper. Speli şi toci verdeaţa şi o presari în farfurie în momentul servirii.
FOTO Shutterstock