Coaste de vită în vin roşu. Află cum să prepari deliciosul preparat

coaste de vita in vin rosu jpeg

Această reţetă de coaste de vită în vin roşu este acea mâncare potrivită pentru un weekend de toamnă în care vrei să fii leneş! Chair şi mâncarea e pentru leneşi având în vedere că cel mai mult timp stă în cuptor să se facă. Nu ai nevoie decât de carne proaspătă, un vin bun, câteva legume şi toate astea băgate la cuptor două ore şi jumătate pentru un rezultat cuceritor.

Coaste de vită în vin roşu - Ingrediente

2 kg coaste de vită, tăiate în jumătate, dacă e posibil sare piper ¼ cană ulei de măsline 1 ceapă tocată 2 căni morcovi mici (baby carrots) 3 tije ţelină, tocate ¼ cană făină 2 linguri bulion 1 sticlă de Cabernet sau orice alt vin roşu sec ¼ cană cimbru proaspăt 1 căpăţână usturoi, tăiată pe lăţime 4 căni supă de pui ¼ cană smântână

Coaste de vită în vin roşu - Mod de preparare

Asezonezi coastele de vită cu sare şi piper. Încingi ulei într-o cratiţă la flacără medie şi rumeneşti coastele pe ambele părţi. Le scoţi din oală şi le dai deoparte. Adaugi ceapa în cratiţă, morcovii şi ţelina şi le laşi să se călească, amestecând din când în când, timp de 5 minute. Pui făina şi bulionul şi amesteci încă un minut.

Torni vinul roşu şi reaşezi coastele în cratiţă. Laşi să fiarbă, dai focul puţin mai mic şi mai laşi pe foc 30 de minute.

Încingi cuptorul. Pui cimbru şi usturoiul şi torni supa de pui în vas şi dai într-un clocot. Acoperi cu un capac şi dai la cuptor unde o laşi la foc mic aproximativ 2 ore şi jumătate până când se înmoaie carne de pe coaste.

Asezonezi după gust cu sare şi piper. Dacă foloseşti smântână, este momentul să o adaugi. Serveşti coastele de vită în vin roşu cu legume şi mult sos peste.

sursa: http://www.framedcooks.com/

Friptură de vită la tigaie

Friptură de vită la tigaie

Fasole cu costiţă

Fasole cu costiţă

Costiţă de porc cu miere, la cuptor

Costiţă de porc cu miere, la cuptor

Ciorbă de fasole cu costiţă afumată

Ciorbă de fasole cu costiţă afumată