Crap cu ciuperci la cuptor

crap cu ciuperci la cuptor jpeg

Uşor de preparat, această reţetă de crap cu ciuperci la cuptor este perfectă pentru o cină uşoară în familie, o cină de care te poţi bucura oricând. Dacă urmezi paşii recomandaţi de noi şi cumperi ingrediente proaspete vei avea parte de o masă foarte gustoasă.

Crap cu ciuperci la cuptor - Ingrediente

1 crap proaspăt de 1,5 kg 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 6 ciuperci 1 lămâie 1 foaie de dafin cimbru rozmarin ulei sare piper

Crap cu ciuperci la cuptor - Mod de preparare

Se curăţă peştele de solzi şi intestine, se spală sub jet de apă rece, se freacă cu usturoi tăiat pe lungime, se presară cu sare, piper, cimbru, rozmarin şi se lasă la frigider 20 de minute, să se condimenteze şi aromatizeze. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie julien. Ciupercile se spală bine şi se taie felii sau sferturi. Se căleşte ceapa uşor în ulei, se adaugă ciupercile şi se mai lasă câteva minute. În burta peştelui, se pun un căţel de usturoi despicat în două, 2-3 felii de lămâie şi foaia de dafin. Se aşază o hârtie specială de copt într-o tavă unsă cu ulei, se pune peştele şi pe lângă el se aşază ceapa şi ciupercile. Se strânge hârtia şi se introduce tava la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. La jumătatea timpului de coacere, se desface hârtia. Se serveşte cu lămâie.