Crap cu salată de cartofi
Ce-ar mai merge într-o zi de toamnă răcoroasă nişte peşte la cuptor! Vrei să încerci reţeta noastră?
Ingrediente
1 crap de aproximativ 1,5 kg 1 ou 1 lingură făină sare piper
Pentru salată
2 cartofi mari
125 g iaurt
2 căţei usturoi
1 ceapă roşie
rozmarin
1 castravete
Mod de preparare
Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele, se spală şi se condimentează. Se stropeşte cu zeamă de lămâie. Se dă peştele prin făina amestecată cu oul bătut bine, se dă la cuptor la foc potrivit până când se rumeneşte.
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe se fierb în apă cu sare, se scurg şi se condimentează cu sare, piper, rozmarin. Se lasă la răcit, după care se adaugă ceapa
tăiată mărunt. Se prepară un sos din iaurt şi usturoi zdrobit şi se toarnă peste salata de cartofi.
Peştele se serveşte felii, alături de salată. Se decorează cu felii de portocale, de castravete sau de lămâie.
sursa foto: Profimedia