Friptură de viţel cu legume şi orez

friptura vitel legume orez jpeg

Un gust simplu dar rafinat în acelaşi timp. Aşa am putea descrie acest fel de mâncare preparat pentru întreaga familie: friptură de viţel cu legume şi orez.

Ingrediente pentru friptură de viţel cu legume şi orez

4 medalioane de viţel 3 ardei graşi de culori diferite 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g măsline 1 ceaşcă făină 1 pahar vin alb sec 1 ceaşcă supă din concentrat 4 linguri ulei de măsline 2 frunze de dafin sare 300 g orez cu bobul lung

Mod de preparare pentru friptură de viţel cu legume şi orez

Cum se prepară Se spală carnea, se usucă cu un prosop de bucătărie şi fiecare bucată se trece prin făină. Se încinge o tigaie cu ulei şi se pun medalioanele să se rumenească pe

ambele părţi.

Se scoate carnea şi în acelaşi ulei se pun ceapa tăiată fideluţă, ardeii graşi tăiaţi fâşii şi usturoiul zdrobit şi se lasă să se călească 3-4 minute. Se adaugă vinul, supa

şi frunzele de dafin şi se lasă să dea un clocot.

Se pune carnea într-un vas termorezistent, se adaugă sosul cu legumele şi se acoperă cu un capac sau cu o folie de aluminiu. Se dă la cuptor pentru 60 de minute.

Între timp, se pregăteşte orezul care se fierbe cu o cantitate triplă de apă, mai exact cu 900 ml. Se pune sare şi un căţel de usturoi (după gust) şi se lasă să fiarbă într-un vas semi-acoperit. Când a scăzut apa, orezul e fiert. Cald, se pune într-un bol umezit cu apă rece şi apoi se răstoarnă pe farfuria de servit. Se scoate carnea de la cuptor şi se serveşte

cu legumele din tavă şi orezul fiert. Friptura de viţel cu legume şi orez poate fi servită cu o salată verde cu sare, lămâie şi ulei.