Măr copt

111654 jpeg

Aroma merelor este inconfundabilă ori de câte ori le prepari la cuptor. Adaugă şi puţină frişcă şi vei avea un desert deosebit.

Ai nevoie de

› 12 mere verzi › 4 albuşuri › 200 g zahăr › 1 praf sare › scorţişoară › 3-4 linguri de unt › 12 linguriţe rase de zahăr brun

› 1 mână de alune de pădure zdrobite grosier

Pentru bezea, baţi albuşurile cu un praf de sare, la început cu un tel. Când au început să capete consistenţă, poţi folosi mixerul. Adaugi câte o linguriţă de zahăr şi continui să mixezi. Când textura albuşurilor a devenit tare, iar zahărul s-a topit, te opreşti din bătut.

Merele le speli, le cureţi de seminţe şi de codiţe. În locul seminţelor pui puţin unt, o linguriţă de zahăr brun, alune de pădure (păstrezi şi pentru decor) şi presari scorţişoară, după gust. Aşezi merele în tavă şi dai la cuptorul încins.

După ce s-au copt uşor, cu ajutorul unui poş, pui bezele deasupra lor şi mai dai la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Opreşti focul când bezelele sunt frumos rumenite. Le serveşti, dacă vrei, cu alune de pădure.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg