Măr copt

Aroma merelor este inconfundabilă ori de câte ori le prepari la cuptor. Adaugă şi puţină frişcă şi vei avea un desert deosebit.
Ai nevoie de
› 12 mere verzi › 4 albuşuri › 200 g zahăr › 1 praf sare › scorţişoară › 3-4 linguri de unt › 12 linguriţe rase de zahăr brun
› 1 mână de alune de pădure zdrobite grosier
Pentru bezea, baţi albuşurile cu un praf de sare, la început cu un tel. Când au început să capete consistenţă, poţi folosi mixerul. Adaugi câte o linguriţă de zahăr şi continui să mixezi. Când textura albuşurilor a devenit tare, iar zahărul s-a topit, te opreşti din bătut.
Merele le speli, le cureţi de seminţe şi de codiţe. În locul seminţelor pui puţin unt, o linguriţă de zahăr brun, alune de pădure (păstrezi şi pentru decor) şi presari scorţişoară, după gust. Aşezi merele în tavă şi dai la cuptorul încins.
După ce s-au copt uşor, cu ajutorul unui poş, pui bezele deasupra lor şi mai dai la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
Opreşti focul când bezelele sunt frumos rumenite. Le serveşti, dacă vrei, cu alune de pădure.