Pacheţele cu cremă de castane, un desert simplu şi gustos

Crema de castane este cea care le dă un gust aparte acestor pacheţele. Încearcă şi tu reţeta de mai jos şi fă-le celor dragi o bucurie!
Pacheţele cu cremă de castane – Ingrediente
2 foi aluat plăcintă 600 g castane crude 350 ml lapte 100 g urdă 75 ml apă 1 baton de vanilie 100 g unt 100 g zahăr 1 praf de sare 1 fiolă esenţă de rom 1 lingură cacao
Pacheţele cu cremă de castane – Mod de preparare
Cu o zi înainte, crestezi castanele, apoi le prăjeşti în cuptor. Îndepărtezi cojile cât timp sunt calde. Dezgheţi aluatul la temperatura camerei şi îl întinzi. Tai foile în 30 de bucăţele şi le coci la foc mic. Le scoţi înainte să se rumenească. Fierbi castanele în lapte împreună cu batonul de vanilie 50 de minute, la foc mic, acoperite cu capac. Strecori castanele, peste care adaugi urda, apa, untul, zahărul, sarea, esenţa de rom şi cacaua. Apoi le mixezi până capătă consistenţa unui piure, pe care îl laşi la frigider până a doua zi. Laşi bucăţile de aluat să se răcească şi pui din crema de castane pe mijlocul fiecăreia. Le uneşti, formezi triunghiuri şi crestezi pe margini cu dinţii furculiţei.