Reţeta lui Cristian Văduva: Salată de legume

1364994848 0156salata risti jpeg

Ingrediente: 1 bucată salată verde, 100 g morcov, 150 g ciuperci proaspete, 100 g ţelină, 150 g dovlecei, 150 g ardei gras, 50 ml oţet balsamic, zeamă de portocală, şi lămâie, 100 ml ulei de măsline, 1 linguriţă sare, 4 felii pâine toast, 1 legătură pătrunjel verde, 80 g roşii cherry

Mod de preparare:Se spală salata verde se rupe cu mâna sau se foloseşte un cuţit de ceramică pentru a nu oxida.

Morcovul, şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau prin răzătoarea mare. Se asezonează cu ulei de măsline, zeamă de portocală şi lămâie, după gust.Dovlecelul se spală, se pune pe grătar şi se condimentează cu puţină sare, iar ardeiul gras se spală, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii. Se adaugă în bolul cu salată.

Ciupercile se curăţă, se spală bine, se usucă, se taie în două şi se adaugă şi ele, peste celelalte legume. Se pun şi roşiile cherry tăiate în două şi frunze de pătrunjel.

Se prepară un sos vinegretă din oţet balsamic şi ulei, se asezonează salata şi se amestecă uşor.Se serveşte cu crutoane de pâine. Se pot adăuga şi câteva cubuleţe de brânză de soia.